vleermuizen

vleermuizen

FLADDERPAD, een leuke natuurbeleeftocht rondom camping Beringerzand

Het Fladderpad is een natuur-educatieve wandelroute voor jong en oud. 

 

/

Tijdens de wandeling (2,5 km. met een wandeltijd van ca. 2 uurtjes) rondom camping Beringerzand in Limburg kunnen kinderen met hun begeleiders op een leuke en actieve manier aan natuurbeleving doen.

De kinderen gaan op pad met een ontdektas, waarin een opdrachtenboek, werkboek en alle materialen zitten om de wandeltocht tot een goed einde te brengen.

In de ontdektas zitten een verrekijker, loep-potje, kleurpotloden, een vangnet en een kompas, om niet te verdwalen...

Vleermuis Fladder, naar wie het Fladderpad vernoemd is, stelt als natuurgids in het opdrachtenboek allerlei vragen geeft leuke opdrachten.

 

Het fladderpad is het gehele jaar te doen, alhoewel het voorjaar, de zomer en de herfst natuurlijk de mooiste jaargetijden zijn om de tocht te lopen. De 'Fladdertas' is te verkrijgen en terug te brengen gedurende de opningstijden van de receptie.

De werkboekjes kosten € 0,70 (per kind) en voor de Fladdertas is een waarborg te voldoen van € 20,00.

/

/

Tevens staan langs de wandelroute een aantal informatieborden.

Hierop staan een aantal interessante wetenswaardigheden over plant en dier in de directe omgeving van camping Beringerzand. 

/

 

 

 

 

 

 

 

Het Fladderpad (1998) is tot stand gekomen op initiatief van camping Beringerzand, met financiële steun van de gemeente Peel en Maas, de Provincie Limburg en Artiflex Naturalis. Al meer dan 8.000 kinderen hebben op het einde van deze fantastische wandeltocht het speciale Fladderdiploma ontvangen !