schapen in de maasduinen

schapen in de maasduinen

de Maas

de Maas

nationaal park de Groote Peel

nationaal park de Groote Peel

't witte goud...

't witte goud...

Nationaal Park De Groote Peel

/

Nationaal Park de Groote Peel bij Ospel is zeker de moeite van een dagbezoek waard. Wandelen over de knuppelbruggetjes over het moeras, fietsen over wegen die door het zachte veen zo hobbelig zijn dat autoverkeer haast onmogelijk is geworden, en vennen waar vogels en ander wild te ontdekken is. 

De Groote Peel is een van de weinige restanten die over zijn van het onafzienbare hoogveenmoeras dat ooit de grens tussen Brabant en Limburg vormde. Nu is het een natuurgebied van internationale klasse, vooral bekend om zijn vogelrijkdom. Weids en waterrijk herinnert het landschap aan vroeger. Destijds was het een plek om te mijden, nu wandelt men er naar hartenlust! Overal zijn sporen van het verleden te vinden, toen noeste werkers de turf, 'het zwarte goud van de Peel', uitgroeven.

De Groote Peel ligt op ca. 15 km afstand van de camping. 

/

'Mooder' Maas

De rivier de Maas komt in Limburg Nederland binnen en stroomt langs een aantal dorpen en steden in de buurt van camping Beringerzand. Zo kunt u voor een mooie wandeling langs de Maas bijvoorbeeld terecht in de Kasteeldorpen Baarlo en Kessel, beide gelegen op ca. 15 km afstand van de camping. 

Maasplassen

De Maasplassen is met haar 3000 hectare het grootste aaneengesloten watersportgebied in Nederland. Het plassengebied is gelegen in Midden-Limburg, tussen verschillende dorpen en steden, waaronder Roermond. De Maasplassen zijn ontstaan door grindwinning, voornamelijk in de 20e eeuw. Hierdoor ontstonden grote aaneengesloten plassen. Langs de plassen liggen diverse horecagelegenheden, jachthavens, dagstranden en natuurgebieden.