Nederlands
Zoeken...
Nederlands

New Baltimore, Bemfica en Kajuit

Elke nieuwe student van de Lazaristen mocht kiezen bij welke groep hij ingedeeld wilde worden. De groepen, New Baltimore, Bemfica en de Kajuit, waren gerelateerd aan één van de huisjes op het kloosterterrein. De drie groepen hadden hun eigen voetbalteam, een eigen theatergroep en organiseerden activiteiten, waar de anderen aan deel konden nemen.

Ten westen van de Calvarieberg stond New Baltimore. Dit huisje is vernoemd naar de geboorteplaats van overste William Slattery. William Slattery heeft dit huisje zelf geopend bij zijn bezoek aan Emmaus in 1949.

Het huisje Bemfica (volgens sommige Benfica) stamt uit 1950 en was onderdeel van de Toneeltuin. Het werd gebouw links van het theater. De achtermuur van Bemfica was onderdeel van het theaterdecor. Je kon rechts van het huisje een trap oplopen en zo op de theaterbühne komen. Bemfica stond op de plaats waar nu het woonhuis staat op de camping tegenover de receptie.

 

In 1954 werd de Kajuit gebouwd. Dit huisje stond aan de rand van de vis- en zwemvijver. Zoals u ziet waren de Lazaristen zeer fantasierijk. De Kajuit had een rieten kapconstructie. De Kajuit heeft tussen 1970 en 1973 helaas moeten wijken voor de aanleg van het huidige bungalowpark.