Zwemlessen bij KinjerKriebel

In het binnenzwembad van KinjerKriebel worden jaarlijks vele kinderen watervreesvrij gemaakt. middels een samenwerking met RODAN ZWEMSCHOOL.

 

Rodan werkt met een vernieuwende methode van (ABC) zwemonderwijs.

De zwemtechnieken worden aangeleerd met behulp van een totaalmethode in plaats van de traditionele deelmethode. De lessen met het bekende zwemplankje zijn voor Bert Hendriks, directeur van Rodan Zwemdiensten, al lang verleden tijd.

“De kinderen gaan vanaf het eerste lesmoment het diepe water in. We maken daarbij gebruik van moderne middelen zoals o.a. de Easyswim. Het voordeel is dat de kinderen meteen alle stuwvlakken (armen, benen en voeten) gebruiken.”

De kinderen die zwemles volgen bij Zwemschool Rodan hebben les in het revolutionaire zwempak 'Easyswim'. Dit zwempakje is ontwikkeld in Noorwegen en bestaat uit speciaal gevormde, flexibele schuimrubberen delen op de buik en de rug, met als voordeel dat het drijfvermogen aanzienlijk wordt verbeterd. Het zwempakje geeft de kinderen een veilig gevoel. De gebruikte stoffen drogen heel snel op, waardoor de kleintjes het beslist niet koud krijgen. 

Het zwempakje werkt heel efficiënt en is veilig. De kinderen kunnen het zelf niet aan- of uittrekken door een speciale ritssluiting achter op de rug. De Easyswim is absoluut een doorbraak in het zwemonderwijs.” Dit wordt tevens bevestigd door de NRZ (Nationale raad zwemdiploma’s). 

Rodan onderscheidt zich van andere zwemscholen door een vernieuwende aanpak. Bij Zwemschool Rodan staat  “Veiligheid met kapitale letters geschreven. Vandaar ook de keuze voor Easyswim en het werken in kleine groepjes van maximaal acht kinderen. Zo blijft het overzichtelijk en kunnen we ieder kind de aandacht geven die het verdient. Dit alles spelenderwijs. In de inleiding en aan het einde van de les passen we altijd speelelementen in zodat de zwemles leuk blijft.  Om de ouders van de ontwikkelingen van hun kind op de hoogte te houden, maakt Rodan gebruik van een Internet leerling volgsysteem. Alle verrichtingen en vorderingen van de kinderen worden in een volgmodule verwerkt. Zo kunnen de ouders via Internet de ontwikkeling van de zwemvaardigheid van hun kind op de voet volgen.”

 “Camping en Speelparadijs Beringerzand” is een heel sfeervolle omgeving voor het geven van zwemlessen. Beringerzand heeft een prachtige binnenspeeltuin grenzend aan het binnenzwembad van waaruit de ouders onder het genot van een kopje koffie de lessen op een TV-scherm kunnen volgen.

De locatie past uitstekend in de filosofie van Rodan Zwemschool: ‘Wij brengen de zwemles naar u toe’.”  

KLIM & PLONS PASPOORT

een unieke combinatie Zwem- en Speel Plezier !

Om de ouders en kinderen de mogelijkheid te beiden de zwemles te kunnen volgen, ontvangt iedere ouder en kind, broertjes en/of zusjes een speciale Klim & Plonspas.

De Klim & Plonspas is een entreebewijs dat geldigheid heeft gedurende de gehele looptijd van de zwemles. Niet alleen tijdens de zwemles, maar met dit Klim & Plons paspoort kan het hele gezin onbeperkt gebruik maken van de mooie accommodatie KINJERKRIEBEL op camping Beringerzand in Panningen.

Wetende dat het, toch al lage, ENTREE TARIEF slechts € 3,00 per persoon per dag is, maakt zwemles nemen bij RODAN ZWEMDIENSTEN in Panningen zeker uniek en toch concurrerend ten opzichte van andere zwemles-aanbieders.  

BELANGRIJK !

De zwemlessen op camping Beringerzand worden in principe alleen buiten officiële schoolvakanties gegeven. Daardoor is het soms noodzakelijk om zwemlessen te verplaatsen naar de ochtend-uren of naar het binnenzwembad van Rodan op de Noorderpoort in Venlo. Om toch alle kinderen hun wekelijkse zwemles te kunnen aanbieden is het, in overleg met camping Beringerzand, in uitzonderingsgevallen toch noodzakelijk om af en toe het volwassenen zwemuurtje te annuleren.

De kosten voor de ABC Zwemles op camping Beringerzand zijn op te vragen bij Rodan Zwemschool, bij voorkeur per e-mail

Rodan Zwemschool
Postbus 8045
5901 AA Venlo

T (077) 747 00 05

zwemschool@rodan.nl